Як підібрати хрестові викрутки?

Найголовніший інструмент в домі — все ж таки викрутка. Найбільш популярні шліци — прямі та хрест. Останнім часом купити хрестові викрутки можна в інтернет-магазинах https://ua.tdp.com.ua/catalog/otvjortka/krestovye-otvertki. Наприклад, “Трейд-Плюс” пропонує величезний вибір за оптимальними цінами. Але як зрозуміти, що саме вам потрібно?

Стандартні шліци хрестових викруток

Для початку вам потрібно розібратись в їх різновидах. Саме так, хрестових викруток існує декілька, і всі вони розрізняються поміж собою:

  • Phillips (PH). Найпоширеніший стандарт для хрестоподібних викруток. Має вигляд "хреста" з чотирьох прямокутних прорізів. Зазвичай позначається як PH, де число (наприклад, PH1, PH2, PH3) вказує на розмір.
  • Pozidriv (PZ). Схожий на Phillips, але має додаткові прорізі, що полегшують передачу крутного моменту. Позначається як PZ (наприклад, PZ1, PZ2, PZ3).
  • Frearson (FRE). Має подібну форму до Phillips, але з іншим кутом та формою прорізів. Використовується менш часто.
  • Reed & Prince (RP). Схожий на Phillips, але має менше симетрії. Використовується, зазвичай, у галузі електроніки та ювелірних виробів.
  • JIS (Japanese Industrial Standard). Японський стандарт, який є схожим до Phillips, але з іншим кутом. Зазвичай використовується в японських та китайських продуктах.
  • Tamper-resistant (TR). Спеціальні хрестові викрутки з додатковими фішками для утруднення несанкціонованого доступу. Зазвичай використовуються у сфері безпеки.

Найбільш поширеними є перші два варіанти. Але в каталозі за посиланням можна обрати різні моделі.